Leesfragment: ivanne

- De Titanium Uil - - Leesfragment: ivanne - - De serie - - Schrijversbezoek Bik - - Contact - - Gedichten - - toekomstroman samenvatting -

Ben je nieuwsgierig geworden naar Ivanne? Hieronder kun je alvast een stukje lezen!

    

Ze waren in een grote ruimte gekomen waar ze rechtop konden staan. In het midden van de grot lag een gassende vijver als een stinkende soep tussen de steile rotswanden. Grote bellen borrelden omhoog.
Arvin wees opgetogen naar de vijver. 'Kijk daar eens!' riep hij.
Ivanne tuurde in het walmende water.
Haar broer stond nog steeds te springen. Hij wees met de zaklamp naar een glinsterende plek in het water.
Ivanne en Hanzi bogen zich zover als ze maar durfden naar voren om beter te kunnen kijken. Een aantal meters van de kant, diep onder het stinkende water, leek iets op te lichten.
'Wat ligt daar?' zei Arvin. 'Zou het een schat zijn?' Hij trok een gekke bek, schopte zijn schoenen uit en voelde met zijn voet aan het water. 'Hmmm, lekker warm!' Met een ruk trok hij ook zijn T-shirt uit en zijn korte broek vloog even later met een boog door de lucht. Zonder nog langer na te denken sprong hij het water in. Meteen ging hij kopje onder. Proestend kwam hij na een paar seconden weer omhoog. 'Wow, best diep hier! Kom er ook in jongens, het water is heerlijk!'
'Ja, voor een varken!' spotte Ivanne.
Arvin spetterde genietend rond. Met een overdreven grimas zoog hij zijn longen vol lucht en dook naar de bodem. Het werd stil.
'Wat blijft hij lang onder.' Ivanne keek ongerust naar de plek waar ze haar broer het water in had zien verdwijnen. Ze scheen met de zaklantaarn over de vijver. De vreemde schittering was nu verdwenen.
'Boewaaaaah, arrrwwggggggg!' Met een knalrode kop en de tong scheef uit zijn mond verscheen Arvin plotseling weer aan de oppervlakte. Zijn rode ogen puilden uit.
Ivanne sprong achteruit van schrik en stootte haar hoofd tegen de rotswand. Zodra ze haar broer lachend op de kant zag klimmen werd ze razend. Ze verkocht hem een knallende oorlel. 'Doe toch eens normaal, gek! Kun je nou niet eens gewoon doen, ik ben me helemaal rot geschrokken!'
Ze moest even op de grond zitten om bij te komen van de schrik. Een golf van misselijkheid overspoelde haar en Ivanne voelde zich langzaam draaierig worden. Het laatste wat ze zag was het bezorgde gezicht van haar broer. Heel in de verte hoorde ze haar naam. Toen werd het donker.

Ze was alleen. De zwarte lucht was verstikkend en heet. In de verte klonk gerommel. Het zwol langzaam maar zeker aan tot een gebrul. Opeens was hij er! Ivanne voelde de luchtstroom over haar gezicht toen de enorme uil met zijn machtige vleugels boven haar cirkelde. Zijn diamanten ogen keken haar kil aan. Hij sperde zijn bek wijd open en brokken gloeiende steen kwamen er met een donderend geratel uitgestort. Overal om haar heen begon het te branden. Ze gilde het uit! Een bekend melodietje klonk hol door het lawaai heen: 'Welkom in De Titanium Uil!'

 

 

Dit is een fragment uit de nieuwe jeugdthriller van Laura Vos, Ivanne.

Ivanne is het eerste deel van De Titanium Uil serie en gaat over het meisje Ivanne, ze heeft vreselijke dromen over een griezelige uil. Wat heeft de machtige organisatie De Titanium Uil hiermee te maken?

De setting is bijzonder: het verhaal speelt zich namelijk af in 2040 en is geschreven in avonturensetting.

 

Dit spannende thriller-achtige boek voor de jeugd vanaf 11 jaar is met de nodige humor geschreven en kost € 13,95.

 

 

Roei over het meer
Naar de eilandse grotten
Zoek het avontuur

 

Niels t Mannetje